Witam!
Mam kilka pyta? do bywalc?w-gitarzyst?w.. Jak zasygnalizowa?em w temacie, jestem zainteresowany Telecasterami - konkretnie, co jest w nich takiego, ?e s? a? tak popularne. Sam gram na typowej Strato-hybrydzie
Ostatnio jednak przyjrza?em si? w sklepie muzycznym jakiemu? Tele i mnie troch? zaciekawi? (wydaje mi si? to o tyle dziwne, ?e styka?em si? z nimi nieraz i jako? nie zwracalem na nie uwagi.. mniejsza z tym
)
Tak wi?c- co w tych Telecasterach jest?
Nie chodzi mi o bzdety techniczne typu uk?ad pickup'?w, itd. bo to wida? na pierwszy rzut oka. Chce wiedzie? czy brzmienie bardzo odstaje od STRATus?w
czy nie, kwestia wygody grania i og?lne wra?enia.. I co na tym mo?na gra?, bo przester na dw?ch singlach nie jest zbyt powalaj?cy zapewne, wi?c wnioskuj?, ?e gitarka jest przeznaczona do gatunk?w l?ejszych ;P
Btw, co s?dzicie o gitarkach Mayo-Flame, kumple m?wi? ?e strasznie nier?wna produkcja i trafiaj? si? buble
Nie sta? by mnie by?o (przy zmianie dechy na now?) na oryginalnego Fendera, wi?c np. taki by?by mile widziany =] Poprosz? o opinie.
Pozdrawiam