Strona główna Strona radia Baobab
Strona Główna Forum Użytkownicy Grupy Faq szukaj prywatne wiadomoœci zaloguj/wyloguj twój profil
Zarejestruj się
SKRADZIONO GITARE

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okolice Bluesa Strona Główna -> Nie jesteś sam!!
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MuZzY-k
bluesman
bluesman

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 12:34 pm    Temat postu: SKRADZIONO GITAREOdpowiedz z cytatem

Wczoraj we Wrocławi w klubie oD ZMIERZCHU DO ŚWITU Skkradziono gitare Fender Stratocaster model Roadhouse, klonowy gryf,przypalanyz perłową płytkączarny pick up przy mostku.oprócz tego skradziono efekty
XoticBB Preamo, Boss Delay DD3, Tuner Boss TU 12 H
Za pomoc dziekuje Stingu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Makaron
blueslover
blueslover

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 3:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co się do cholery dzieje ?? ile to już w tym roku gitar, efektów ,harmonijek , skradziono ? Neutral Neutral Neutral co chwilę coś słychać. Będę miał oczy otwarte,pozdrawiam MuZzY-k .
Tomasz
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 4:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Makaron napisał:
Co się do cholery dzieje ?? ile to już w tym roku gitar, efektów ,harmonijek , skradziono ? Neutral Neutral Neutral co chwilę coś słychać.

Może ktoś zespół montuje hi hi...
wiem wiem głupi niestosowny żart.

Mam nadzieje, że sprzęt się odnajdzie!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
Agata W.
bluesHealer
bluesHealer

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 5:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to dziady - przydalyby sie jakies zdjecia i numery seryjne. Mam nadzieje, ze sie znajdzie.
CrossRecydywa www.crossrecydywa.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
Andrzej Jerzyk`e
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 5:31 pm    Temat postu: Re: SKRADZIONO GITAREOdpowiedz z cytatem

MuZzY-k napisał:
Wczoraj we Wrocławi w klubie oD ZMIERZCHU DO ŚWITU Skkradziono gitare Fender Stratocaster model Roadhouse, klonowy gryf,przypalanyz perłową płytkączarny pick up przy mostku.oprócz tego skradziono efekty
XoticBB Preamo, Boss Delay DD3, Tuner Boss TU 12 H
Za pomoc dziekuje Stingu

Dobrze aby Stingu umieścił tu wyrażną fotke gitary! A swoją drogą, kolego który przywałaszył sobie gitarę, nigdy nie zagrasz na niej slidem tak jak Stingu! A więc po prostu zwróć ją temu któremu przychodzi to z łatwością i ze znakiem jakości najwyższej!!!

Agata W.
bluesHealer
bluesHealer

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tu link do fotki (w wiekszym rozmiarze) - wrzucajcie gdzie sie da Exclamation Exclamation Exclamation
http://www.agataw.pl/gitara

Ostatnio zmieniony przez Agata W. dnia Listopad 13, 2009, 6:45 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
Krzyś fishbone Grajczak
bluesHealer
bluesHealer

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 6:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

żeby łapy uschły i odpadły gnojowi-złodziejowi!

We all have idols. Play like anyone you care about... but try to be yourself while you're doing so.
B.B.King
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
lech
bluespatronize
bluespatronize

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 8:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest po prostu żałosne. Wniosek prosty. Jako organizatorzy musimy zwracać baczną uwagę na to co dzieje się wokół sceny. Dziwne jest to, że w takim klubie wrocławskim zdarzył się złodziejski przypadek. Złe świadectwo dla klubu!!!
www.soul.jarocin.net
www.country.five.prv.pl
www.myspace.com/fucktory1
FREE BLUES CLUB w Szczecinie klub klubów
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora MSN Messenger
Tomii
bluespatronize
bluespatronize

PostWysłany: Listopad 13, 2009, 11:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochani, ze wszystkimi postami sie zgadzam, ale czy doprawdy nikt nie zauwazyl, ze ta zakladka jest "przewidziana" na nieco inne problemy?
Sa newsy, ogloszenia, ... jezeli ktos zechce, jak w przypadku Adama Kulisza zamieszcze info w bluesidlach, ale nie tu ... tak mysle.
Ile wspolnego ma ludzkie zycie, utrata zdrowia do utraty cennego badz co badz i bardzo osobistego instrumentu, ale jednak rzeczy!
Pozdrawiam i mam nadzieje, ze nie urazilem tym postem kogos ...

...cudowność jest zawsze piękna, wszystko jedno jaka cudowność, nie ma cudowności, która by nie była piękna.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
MuZzY-k
bluesman
bluesman

PostWysłany: Listopad 14, 2009, 11:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomi wrzuciłem pierwszego posta w miejscu gdzie pisze "nie jestes sam", "szukasz pomocy"... taki odruch, bezwarunkowy... bo w sumie pomoc jest potrzebna, tak mi sie wydaje. Tak czy tak oczy i uszy szeroko otwarte...
Powrót do góry
Krzysztof Gadomski
bluesHealer
bluesHealer

PostWysłany: Listopad 14, 2009, 3:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sad Sad Sad przykre, i złosc wzbiera ze takie sprawy maja miejsce hejjjjjjjjjjjj

trza alegro sprawdzac , moze jakis dupek wystawi co nie wie oco codzi

@ndy.w
bluespatronize
bluespatronize

PostWysłany: Listopad 14, 2009, 5:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

klub OZDŚ złą sławę ma już od dawna. buddyści powiedzieliby że to miejsce ma złą karmę. ja to widzę tak że tam po prostu działają złe moce... nazwa lokalu adekwatna.

ja również poniosłem tam straty. mojego rhodesa wprawdzie nie ukradziono (trochę za duży i za cięzki żeby dało się go wynieść niezauważenie) ale bardzo poważnie zdewastowano. do tego stopnia że straciłem do niego serce i sprzedałem.

gdzie była "ochrona" wtedy i t1 - oto jest pytanie.

Powrót do góry
margo
Child In Time
Child In Time

PostWysłany: Listopad 14, 2009, 10:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak tak! I OZDŚ ma złą sławę od dawna, i ten złodziej to jakiś debil musi być bo kto przy zdrowych zmysłach kradnie sprzęt znany w całym świecie muzycznym? no i też proszę admina o przeniesienie tematu do właściwej zakładki Wink
Mam nadzieję, że sprzęt zostanie odzyskany a sprawca (-cy) ukarany!

Tell all those pencil pushers: better get out of my way . . .
Powrót do góry
MuZzY-k
bluesman
bluesman

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 12:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie co? Jak ktoś zapierd... mi gitare czułbym sie gorzej niż paskudnie...
Dyskusje na temat czy to dobry temat czy nie sa załosne...
:!: ja nie chciałbym być sam gdyby ktos zabrał mi życie czyli jedyny srodek utrzymania...czyli chleb, czyli wyżywienie, czyli mieszkanie...itd. itp.
nie trzeba mam nadzieje pisac na tym forum ze gitara dla muzyka zawodowego to ŻYCIE, wiec mozecie mnie zmieszać z błotem i admin niech przenosi temat gdzie chce jak bedzie chciał...
Powrót do góry
MuZzY-k
bluesman
bluesman

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 12:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy definicja tematu nie jestes sam istnieje?
Ja bardzo prosze o przedstawienie takowej
Powrót do góry
Michał Matragon Worgacz
ZAPPALENiEC
ZAPPALENiEC

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 11:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomii napisał:
Kochani, ze wszystkimi postami sie zgadzam, ale czy doprawdy nikt nie zauwazyl, ze ta zakladka jest "przewidziana" na nieco inne problemy?

Jako pomysłodawca tej zakładki - stwierdzam, że PROBLEM z jakim zwraca się nasz kolega - jak najbardziej MiEŚCi się w tematyce tej zakładki. Potrzebuje on konkretnej pomocy w konkretnej sprawie,
nikt nie mówił - że mają nas interesować wyłącznie problemy zdrowotne.

matragon napisał:
zakładka mogłaby mieć tytuł : "POMAGAMY" albo "NiE JESTEŚ SAM"
i krótki opis : "potrzebujesz pomocy ? możesz pomóc ? organizujesz akcję charytatywną ? szukasz wsparcia ? - dobrze trafiłeś ... tu pomagamy sobie nawzajem.

Nie bądźmy drobiazgowi ...
pozdrawiam !

Michał Matragon Worgacz
ZAPPALENiEC
ZAPPALENiEC

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 11:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To dość typowy instrument o bardzo popularnym wyglądzie ...
Czy posiada jakieś cechy charakterystyczne ?
Ja na przykład znakuję moje gitary ...

MuZzY-k
bluesman
bluesman

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 12:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No własnie wiecej informacji nie mam na temat tego wiosła i tutaj jakby jest mały problem. Wymieniony jest pick up przy moscie...
Powrót do góry
Robert007Lenert
bluespatronize
bluespatronize

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 2:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MuZzY-k napisał:
czy definicja tematu nie jestes sam istnieje?
Ja bardzo prosze o przedstawienie takowej
Informacje dales w dobrym miejscu!!! W ogloszeniach by przepadla. Tutaj jest bardziej widoczna. Choc pomny sytuacji gdy zakoszono mojego chromatyka... niestety czarno widze szanse odzyskania gitary.
http://www.robertlenert.com/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Adres AIM
Krzysiek Antończak
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 8:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po pół roku przerwy byłem zobaczyć co się zmieniło w tej knajpie a tu takie historie Shocked Dziwi mnie jednak sam czyn dokonany. Wchodzi facet na pustą scenę na środku lokalu, odłącza gitarę, efekty i pokonując dwa zakręty między stolikami pełnymi ludzi, wychodzi mijając jeszcze dwóch "ochroniarzy". Rzeczywiście zmieniła się ta - niegdyś odwiedzana co tydzień - knajpa.
Jawor
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Listopad 16, 2009, 11:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

* numery seryjne i dajcie znać głęboko w Polskę - ten ... złamany już pewnie wie, że nie allegro, we Wrocławiu i w okolicach też się z tym wiosłem nie pokaże bo go odrazu ukatrupią - ale w Szczecinie, Krakowie... nie wiem, jak z zagranicą, czy to taki problem wywieźć, nie próbowałem Smile
* miejsce na temat jest jak najbardziej ok. Każde inne też byłoby ok. Chodzi o jak największą rzeszę odbiorców.
* kwestia ochrony - niech tam, najwyżej już mnie tam nie wpuszczą, mała strata dla ludzkości - dobre pytanie padło, gdzie byli, czy nie widzieli, itp. Jak nie chciałem zdjąć kurtki, bo miałem wejść na 5 minut (do Stinga nota bene) to mi o mało mordy nie obili. Mało nie zaglądają muzykom w futerały - SŁUSZNIE! Do mojego mieszczą się 2 kufle od piwa, popielniczka i mydło. Wazon z novotelu pomińmy milczeniem. To drobiazg.
* w jedności siła - granie w różnych podejrzanych miejscach poza metropoliami uczy, że jak gramy, to razem, jak ktoś wychodzi, to pilnujemy mu gratów, jak ktoś się uchleje, wkładamy go choćby w bagażnik i zanosimy żonie, jak się lejemy to razem. A jak ktoś zapomni mikrofonu to wszyscy traktujemy go tak, jakby go miał Smile
Wypatrujmy!
Powrót do góry
twisterman
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Listopad 17, 2009, 12:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gitara zginęła gdy Stingu wynosił wzmacniacz. Stała spakowana na scenie oparta o filar nie będąc widoczną od strony klubu. Sam byłem kilka metrów od sceny i nic nie widziałem...Jedyną podejrzaną sprawą była grupa ludzi wychodząca w dziwnie ściśniętej grupie, pewnie jeden drugiego zasłaniał i tak udało im się wynieść...
Krzyś fishbone Grajczak
bluesHealer
bluesHealer

PostWysłany: Listopad 17, 2009, 12:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

twisterman napisał:
Gitara zginęła gdy Stingu wynosił wzmacniacz. Stała spakowana na scenie oparta o filar nie będąc widoczną od strony klubu. Sam byłem kilka metrów od sceny i nic nie widziałem...Jedyną podejrzaną sprawą była grupa ludzi wychodząca w dziwnie ściśniętej grupie, pewnie jeden drugiego zasłaniał i tak udało im się wynieść...

wiem... zabrzmi groteskowo, ale tak sobie pomyślałem - przestroga na przyszłość - najpierw wynosić jednak drobiazgi a nie odwrotnie. pieca z case'm by nie wynieśli... (tzn nie wynieśli by tak łatwo)
pozdr

We all have idols. Play like anyone you care about... but try to be yourself while you're doing so.
B.B.King
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Agata W.
bluesHealer
bluesHealer

PostWysłany: Listopad 17, 2009, 2:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja sie dziwie, ze na stronie klubu nie ma ogloszenia o kradziezy i prosby o pomoc... I nagrody od klubu - nie zależy im chocby na poprawie wizerunku?

Pozdrawiam!

Powrót do góry
twisterman
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Listopad 18, 2009, 1:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nagroda pieniężna jest od Stinga, klub jak na razie się nie poczuwa.
Na prośbę Stinga o zamieszczenie informacji przez administratora na stronie Od Zmierzchu do Świtu, usłyszał od niego, że nie fachowo określił płytkę gitary...i tyle.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okolice Bluesa Strona Główna -> Nie jesteś sam!! Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: