| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
MuZzY-k bluesman

|
Wysłany: Listopad 13, 2009, 12:34 pm Temat postu: SKRADZIONO GITARE | |
|
Wczoraj we Wrocławi w klubie oD ZMIERZCHU DO ŚWITU Skkradziono gitare Fender Stratocaster model Roadhouse, klonowy gryf,przypalanyz perłową płytkączarny pick up przy mostku.oprócz tego skradziono efekty
XoticBB Preamo, Boss Delay DD3, Tuner Boss TU 12 H
Za pomoc dziekuje Stingu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Makaron blueslover

|
Wysłany: Listopad 13, 2009, 3:09 pm Temat postu: | |
|
Co się do cholery dzieje ?? ile to już w tym roku gitar, efektów ,harmonijek , skradziono ? co chwilę coś słychać. Będę miał oczy otwarte,pozdrawiam MuZzY-k . _________________ www.myspace.com/marekmakarontrio
www.marekmakarontrio.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomasz bluesmaniak

|
Wysłany: Listopad 13, 2009, 4:29 pm Temat postu: | |
|
| Makaron napisał: | Co się do cholery dzieje ?? ile to już w tym roku gitar, efektów ,harmonijek , skradziono ? co chwilę coś słychać. |
Może ktoś zespół montuje hi hi...
wiem wiem głupi niestosowny żart.
Mam nadzieje, że sprzęt się odnajdzie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agata W. bluesHealer

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Jerzyk`e Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: Listopad 13, 2009, 5:31 pm Temat postu: Re: SKRADZIONO GITARE | |
|
| MuZzY-k napisał: | Wczoraj we Wrocławi w klubie oD ZMIERZCHU DO ŚWITU Skkradziono gitare Fender Stratocaster model Roadhouse, klonowy gryf,przypalanyz perłową płytkączarny pick up przy mostku.oprócz tego skradziono efekty
XoticBB Preamo, Boss Delay DD3, Tuner Boss TU 12 H
Za pomoc dziekuje Stingu |
Dobrze aby Stingu umieścił tu wyrażną fotke gitary! A swoją drogą, kolego który przywałaszył sobie gitarę, nigdy nie zagrasz na niej slidem tak jak Stingu! A więc po prostu zwróć ją temu któremu przychodzi to z łatwością i ze znakiem jakości najwyższej!!! _________________ Audycja "Okolice Bluesa*słuchaj przez internet
download/playlista |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agata W. bluesHealer

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzyś fishbone Grajczak bluesHealer

|
Wysłany: Listopad 13, 2009, 6:41 pm Temat postu: | |
|
żeby łapy uschły i odpadły gnojowi-złodziejowi! _________________ www.myspace.com/krzysztofgrajczak
We all have idols. Play like anyone you care about... but try to be yourself while you're doing so.
B.B.King |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lech bluespatronize

|
Wysłany: Listopad 13, 2009, 8:06 pm Temat postu: | |
|
To jest po prostu żałosne. Wniosek prosty. Jako organizatorzy musimy zwracać baczną uwagę na to co dzieje się wokół sceny. Dziwne jest to, że w takim klubie wrocławskim zdarzył się złodziejski przypadek. Złe świadectwo dla klubu!!! _________________ V SOLÓWKA, IV LAS WODA i BLUES, II SUMMER ROCK SŁAWA, IX SPRING ROCK- N. Sól
MUZYKA z DALKOWSKICH WZGÓRZ
XVI PRZYSTANEK WOODSTOCK
www.soul.jarocin.net
www.country.five.prv.pl
www.myspace.com/fucktory1
FREE BLUES CLUB w Szczecinie klub klubów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomii bluespatronize

|
Wysłany: Listopad 13, 2009, 11:15 pm Temat postu: | |
|
Kochani, ze wszystkimi postami sie zgadzam, ale czy doprawdy nikt nie zauwazyl, ze ta zakladka jest "przewidziana" na nieco inne problemy?
Sa newsy, ogloszenia, ... jezeli ktos zechce, jak w przypadku Adama Kulisza zamieszcze info w bluesidlach, ale nie tu ... tak mysle.
Ile wspolnego ma ludzkie zycie, utrata zdrowia do utraty cennego badz co badz i bardzo osobistego instrumentu, ale jednak rzeczy!
Pozdrawiam i mam nadzieje, ze nie urazilem tym postem kogos ... _________________ w sercu blues a w zylach rock'n'roll ...
...cudowność jest zawsze piękna, wszystko jedno jaka cudowność, nie ma cudowności, która by nie była piękna. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MuZzY-k bluesman

|
Wysłany: Listopad 14, 2009, 11:26 am Temat postu: | |
|
| Tomi wrzuciłem pierwszego posta w miejscu gdzie pisze "nie jestes sam", "szukasz pomocy"... taki odruch, bezwarunkowy... bo w sumie pomoc jest potrzebna, tak mi sie wydaje. Tak czy tak oczy i uszy szeroko otwarte... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzysztof Gadomski bluesHealer

|
Wysłany: Listopad 14, 2009, 3:58 pm Temat postu: | |
|
przykre, i złosc wzbiera ze takie sprawy maja miejsce hejjjjjjjjjjjj
trza alegro sprawdzac , moze jakis dupek wystawi co nie wie oco codzi _________________ W OTWOCKU MIESZKA BLUES
www.otwockblues.pl www.zegarserwis.pl tu zawsze jestem gg 4723241 tel.668-215-363 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
@ndy.w bluespatronize

|
Wysłany: Listopad 14, 2009, 5:07 pm Temat postu: | |
|
klub OZDŚ złą sławę ma już od dawna. buddyści powiedzieliby że to miejsce ma złą karmę. ja to widzę tak że tam po prostu działają złe moce... nazwa lokalu adekwatna.
ja również poniosłem tam straty. mojego rhodesa wprawdzie nie ukradziono (trochę za duży i za cięzki żeby dało się go wynieść niezauważenie) ale bardzo poważnie zdewastowano. do tego stopnia że straciłem do niego serce i sprzedałem.
gdzie była "ochrona" wtedy i t1 - oto jest pytanie. _________________ http://www.myspace.com/andywzjg
http://www.myspace.com/eljazzer
http://www.myspace.com/piotriankuzbik |
|
| Powrót do góry |
|
 |
margo Child In Time

|
Wysłany: Listopad 14, 2009, 10:37 pm Temat postu: | |
|
Tak tak! I OZDŚ ma złą sławę od dawna, i ten złodziej to jakiś debil musi być bo kto przy zdrowych zmysłach kradnie sprzęt znany w całym świecie muzycznym? no i też proszę admina o przeniesienie tematu do właściwej zakładki
Mam nadzieję, że sprzęt zostanie odzyskany a sprawca (-cy) ukarany! _________________ up and down since I turned seventeen.
Well I've been on top, and then it seems I lost my dream,
but I got it back, I'm feelin' better everyday.
Tell all those pencil pushers: better get out of my way . . . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MuZzY-k bluesman

|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 12:02 am Temat postu: | |
|
Wiecie co? Jak ktoś zapierd... mi gitare czułbym sie gorzej niż paskudnie...
Dyskusje na temat czy to dobry temat czy nie sa załosne...
:!: ja nie chciałbym być sam gdyby ktos zabrał mi życie czyli jedyny srodek utrzymania...czyli chleb, czyli wyżywienie, czyli mieszkanie...itd. itp.
nie trzeba mam nadzieje pisac na tym forum ze gitara dla muzyka zawodowego to ŻYCIE, wiec mozecie mnie zmieszać z błotem i admin niech przenosi temat gdzie chce jak bedzie chciał... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MuZzY-k bluesman

|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 12:06 am Temat postu: | |
|
czy definicja tematu nie jestes sam istnieje?
Ja bardzo prosze o przedstawienie takowej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Matragon Worgacz ZAPPALENiEC

|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 11:39 am Temat postu: | |
|
| Tomii napisał: | | Kochani, ze wszystkimi postami sie zgadzam, ale czy doprawdy nikt nie zauwazyl, ze ta zakladka jest "przewidziana" na nieco inne problemy? |
Jako pomysłodawca tej zakładki - stwierdzam, że PROBLEM z jakim zwraca się nasz kolega - jak najbardziej MiEŚCi się w tematyce tej zakładki. Potrzebuje on konkretnej pomocy w konkretnej sprawie,
nikt nie mówił - że mają nas interesować wyłącznie problemy zdrowotne.
| matragon napisał: | zakładka mogłaby mieć tytuł : "POMAGAMY" albo "NiE JESTEŚ SAM"
i krótki opis : "potrzebujesz pomocy ? możesz pomóc ? organizujesz akcję charytatywną ? szukasz wsparcia ? - dobrze trafiłeś ... tu pomagamy sobie nawzajem. |
Nie bądźmy drobiazgowi ...
pozdrawiam ! _________________ MATRAGON MYSPACE
MATRAGON YOUTUBE |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Matragon Worgacz ZAPPALENiEC

|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 11:41 am Temat postu: | |
|
To dość typowy instrument o bardzo popularnym wyglądzie ...
Czy posiada jakieś cechy charakterystyczne ?
Ja na przykład znakuję moje gitary ... _________________ MATRAGON MYSPACE
MATRAGON YOUTUBE |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MuZzY-k bluesman

|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 12:19 pm Temat postu: | |
|
| No własnie wiecej informacji nie mam na temat tego wiosła i tutaj jakby jest mały problem. Wymieniony jest pick up przy moscie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Robert007Lenert bluespatronize

Dołączył: 22 Paź 2004 Posty: 6372 Skąd: Galicja, to oczywiste:)
|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 2:19 pm Temat postu: | |
|
| MuZzY-k napisał: | czy definicja tematu nie jestes sam istnieje?
Ja bardzo prosze o przedstawienie takowej | Informacje dales w dobrym miejscu!!! W ogloszeniach by przepadla. Tutaj jest bardziej widoczna. Choc pomny sytuacji gdy zakoszono mojego chromatyka... niestety czarno widze szanse odzyskania gitary. _________________ Robert007Lenert
www.myspace.com/lenertrobert
http://www.lastfm.pl/music/Los+Agentos
http://www.robertlenert.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzysiek Antończak bluesmaniak

|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 8:28 pm Temat postu: | |
|
Po pół roku przerwy byłem zobaczyć co się zmieniło w tej knajpie a tu takie historie Dziwi mnie jednak sam czyn dokonany. Wchodzi facet na pustą scenę na środku lokalu, odłącza gitarę, efekty i pokonując dwa zakręty między stolikami pełnymi ludzi, wychodzi mijając jeszcze dwóch "ochroniarzy". Rzeczywiście zmieniła się ta - niegdyś odwiedzana co tydzień - knajpa. _________________ Cykam sobie fotki na koncertach i nie tylko |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jawor bluesmaniak

|
Wysłany: Listopad 16, 2009, 11:55 pm Temat postu: | |
|
* numery seryjne i dajcie znać głęboko w Polskę - ten ... złamany już pewnie wie, że nie allegro, we Wrocławiu i w okolicach też się z tym wiosłem nie pokaże bo go odrazu ukatrupią - ale w Szczecinie, Krakowie... nie wiem, jak z zagranicą, czy to taki problem wywieźć, nie próbowałem
* miejsce na temat jest jak najbardziej ok. Każde inne też byłoby ok. Chodzi o jak największą rzeszę odbiorców.
* kwestia ochrony - niech tam, najwyżej już mnie tam nie wpuszczą, mała strata dla ludzkości - dobre pytanie padło, gdzie byli, czy nie widzieli, itp. Jak nie chciałem zdjąć kurtki, bo miałem wejść na 5 minut (do Stinga nota bene) to mi o mało mordy nie obili. Mało nie zaglądają muzykom w futerały - SŁUSZNIE! Do mojego mieszczą się 2 kufle od piwa, popielniczka i mydło. Wazon z novotelu pomińmy milczeniem. To drobiazg.
* w jedności siła - granie w różnych podejrzanych miejscach poza metropoliami uczy, że jak gramy, to razem, jak ktoś wychodzi, to pilnujemy mu gratów, jak ktoś się uchleje, wkładamy go choćby w bagażnik i zanosimy żonie, jak się lejemy to razem. A jak ktoś zapomni mikrofonu to wszyscy traktujemy go tak, jakby go miał
Wypatrujmy! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
twisterman bluesmaniak

|
Wysłany: Listopad 17, 2009, 12:04 am Temat postu: | |
|
Gitara zginęła gdy Stingu wynosił wzmacniacz. Stała spakowana na scenie oparta o filar nie będąc widoczną od strony klubu. Sam byłem kilka metrów od sceny i nic nie widziałem...Jedyną podejrzaną sprawą była grupa ludzi wychodząca w dziwnie ściśniętej grupie, pewnie jeden drugiego zasłaniał i tak udało im się wynieść... _________________ http://www.myspace.com/thetwistersband10 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzyś fishbone Grajczak bluesHealer

|
Wysłany: Listopad 17, 2009, 12:33 am Temat postu: | |
|
| twisterman napisał: | | Gitara zginęła gdy Stingu wynosił wzmacniacz. Stała spakowana na scenie oparta o filar nie będąc widoczną od strony klubu. Sam byłem kilka metrów od sceny i nic nie widziałem...Jedyną podejrzaną sprawą była grupa ludzi wychodząca w dziwnie ściśniętej grupie, pewnie jeden drugiego zasłaniał i tak udało im się wynieść... |
wiem... zabrzmi groteskowo, ale tak sobie pomyślałem - przestroga na przyszłość - najpierw wynosić jednak drobiazgi a nie odwrotnie. pieca z case'm by nie wynieśli... (tzn nie wynieśli by tak łatwo)
pozdr _________________ www.myspace.com/krzysztofgrajczak
We all have idols. Play like anyone you care about... but try to be yourself while you're doing so.
B.B.King |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agata W. bluesHealer

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
twisterman bluesmaniak

|
Wysłany: Listopad 18, 2009, 1:40 pm Temat postu: | |
|
Nagroda pieniężna jest od Stinga, klub jak na razie się nie poczuwa.
Na prośbę Stinga o zamieszczenie informacji przez administratora na stronie Od Zmierzchu do Świtu, usłyszał od niego, że nie fachowo określił płytkę gitary...i tyle. _________________ http://www.myspace.com/thetwistersband10 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|