| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
anna blueslover

|
Wysłany: Grudzień 12, 2008, 11:36 am Temat postu: Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live (CD + DVD) | |
|
Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live (CD + DVD)
Oficjalna premiera będzie pod koniec stycznia, ale przedpremierowa promocja i sprzedaż albumu rusza w internecie . Można go kupić ( 30%taniej) pod choinkę tu -> sklep-cichonski
Nowy album Leszka Cichońskiego "The Best Of Studio & Live" zawiera dwie płyty: CD i DVD. Na płycie audio znalazły się wybrane nagrania studyjne i, często unikatowe, nagrania zarejestrowane na żywo. Perełkami sa nagrania ze studia Trójki m.in. z Tadeuszem Nalepą,wokalna wersja Thanks Jimi z Sebastianem Riedlem posłuchaj oraz "All Along the Watchtower" nagrane w Pradze z grupa VBB i Janosem Solti z legendarnej węgierskiej formacji Locomotive GT.
Płyta DVD zawiera koncert "Jubileusz 50/25". Pięćdziesięciolecie urodzin i dwudziestopięciolecie działalnosci artystycznej swięcił Leszek Cichoński w rodzinnym Wrocławiu. Toast muzyczny w postaci wielogodzinnego koncertu wznieśli wraz z nim jego przyjaciele muzycy, m.in.: Wojciech Karolak, Marek Raduli, Jerzy Styczyński, Krzysztof Scierański (zobacz świetną wersję "Thanks Jimi" z Markiem Radulim ) Krążek zawiera też dodatkowe atrakcje w postaci bonusów (reportaże o Gitarowym Rekordzie Guinnessa i video clipy).
"Polecam gorąco album "The Best of Studio & Live", a zwłaszcza świetnie zagraną przez Leszka, wysmakowaną wersję "Dbaj o Miłosć" z płyty "W Hołdzie Tadeuszowi Nalepie" - Jan Borysewicz
Co prawda oficjalna premiera będzie pod koniec stycznia, ale przedpremierowa promocja i sprzedaż albumu rusza w internecie.Można go kupić pod choinkę tu -> sklep-cichonski
http://www.cichonski.art.pl
http://www.myspace.com/leszekcichonski _________________ The only people you need in your
life are those who need you in theirs!
Ostatnio zmieniony przez anna dnia Grudzień 13, 2008, 9:46 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek bluesmaniak

|
Wysłany: Grudzień 13, 2008, 1:53 pm Temat postu: Re: Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live (CD + D | |
|
Zrobiłem panoramiczna wersje Thanks Jimi na you Tube ... http://pl.youtube.com/watch?v=dUyHqtHi0y8
zapraszam do oglądanie i komentowania tej muzy ..
PS
DVD zawiera w bonusach m.in historie Gitarowego Rekordu i reportaż z Thanks Jimi festival 2008 ...
| anna napisał: |
Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live (CD + DVD)
Oficjalna premiera będzie pod koniec stycznia, ale przedpremierowa promocja i sprzedaż albumu rusza w internecie . Można go kupić ( 30%taniej) pod choinkę tu -> sklep-cichonski
Nowy album Leszka Cichońskiego "The Best Of Studio & Live" zawiera dwie płyty: CD i DVD. Na płycie audio znalazły się wybrane nagrania studyjne i, często unikatowe, nagrania zarejestrowane na żywo. Perełkami sa nagrania ze studia Trójki m.in. z Tadeuszem Nalepą,wokalna wersja Thanks Jimi z Sebastianem Riedlem posłuchaj oraz "All Along the Watchtower" nagrane w Pradze z grupa VBB i Janosem Solti z legendarnej węgierskiej formacji Locomotive GT.
Płyta DVD zawiera koncert "Jubileusz 50/25". Pięćdziesięciolecie urodzin i dwudziestopięciolecie działalnosci artystycznej swięcił Leszek Cichoński w rodzinnym Wrocławiu. Toast muzyczny w postaci wielogodzinnego koncertu wznieśli wraz z nim jego przyjaciele muzycy, m.in.: Wojciech Karolak, Marek Raduli, Jerzy Styczyński, Krzysztof Scierański (zobacz świetną wersję "Thanks Jimi" z Markiem Radulim ) Krążek zawiera też dodatkowe atrakcje w postaci bonusów (reportaże o Gitarowym Rekordzie Guinnessa i video clipy).
"Polecam gorąco album "The Best of Studio & Live", a zwłaszcza świetnie zagraną przez Leszka, wysmakowaną wersję "Dbaj o Miłosć" z płyty "W Hołdzie Tadeuszowi Nalepie" - Jan Borysewicz
Co prawda oficjalna premiera będzie pod koniec stycznia, ale przedpremierowa promocja i sprzedaż albumu rusza w internecie.Można go kupić pod choinkę tu -> sklep-cichonski
http://www.cichonski.art.pl
http://www.myspace.com/leszekcichonski |
_________________ play the blues on my MENU www.cichonski.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Jerzyk`e Ojciec Dyrektor

|
Wysłany: Grudzień 13, 2008, 2:58 pm Temat postu: | |
|
Już 22-grudnia w poniedziałek o 23:00, Gościem specjalnym "Okolic Bluesa" będzie Leszek Cichoński.
W programie wszystko o najnowszym wydawnictwie "Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live" (CD + DVD).
Zapraszam Serdecznie Andrzej Jerzyk  _________________ Audycja "Okolice Bluesa*słuchaj przez internet
download/playlista |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kuba Chmiel bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 14, 2008, 12:19 am Temat postu: | |
|
Z ciekawością będę wypatrywał tego albumu, szczególnie, że zagrają na nim tacy muzycy, jak: Wojciech Karolak, Marek Raduli, Jerzy Styczyński, Krzysztof Scierański. Opinia Jana Borysewicza również nie pozostaje bez znaczenia, w końcu o grze na gitarze ten pan wie wszystko. _________________ Audycja "Barwy Bluesa"-czwartek,godz. 22:30
*słuchaj tutaj Archiwum |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stan.Antoskiewicz bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 14, 2008, 12:40 am Temat postu: | |
|
Tak, czekam z niecierpliwością na spotkanie z Leszkiem  _________________ www.whyducky.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RafałS bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 14, 2008, 4:12 pm Temat postu: | |
|
Spojrzałem na listę utworów i widzę, że wydawnictwo adresowane jest głównie do miłośników DVD i do tych, którzy jeszcze nie mają żadnej płyty LC na półce. Jeśli ktoś (np. ja) ma już Thanks Jimi i Come Together, to część CD oferuje mu tylko 5 nowych kompozycji. Pozostałe 8 to głównie inne wykonania już wcześniej nagrywanych przez artystę utworów. Choć trzeba oczywiście przyznać, że jak na "Best Of" to i tak dużo tu materiału premeirowego.
Wolałbym jednak, żeby zamiast tego ukazał się pełen koncertowy album z VBB, bo to by była rzecz całkiem nowa i rewelacyjna. Byłem i wspominam ten koncert jako znakomity, pokazujący naszego eksportowego gitarzystę od nieco innej strony niż ta hendriksowska - najczęściej eksploatowana. Może kiedyś? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
E&D bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 15, 2008, 1:06 pm Temat postu: Re: Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live (CD + D | |
|
Leszku MUZA REWELACJA !!! więcej takich rzeczy !
mieliśmy okazje zamienić kiedyś parę słów po koncercie i popisać trochę e-maili co mile wspominamy
Pozdrawiamy serdecznie
i czekamy na jakiś koncert w okolicach Kalisza
Edward&Dorota _________________ E&D
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Leszek bluesmaniak

|
Wysłany: Grudzień 15, 2008, 5:04 pm Temat postu: Re: Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live (CD + D | |
|
Pamiętam , Pamiętam
dawno nie grałem w Kaliszu ... chętnie przyjade ...
aha 22.12. będe w programie Andrzeja Jerzyka - zapraszam do nasłuchiwania .
3majcie sie ciepło
Leszek
| E&D napisał: |
Leszku MUZA REWELACJA !!! więcej takich rzeczy !
mieliśmy okazje zamienić kiedyś parę słów po koncercie i popisać trochę e-maili co mile wspominamy
Pozdrawiamy serdecznie
i czekamy na jakiś koncert w okolicach Kalisza
Edward&Dorota |
_________________ play the blues on my MENU www.cichonski.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
E&D bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 15, 2008, 5:45 pm Temat postu: Re: Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live (CD + D | |
|
| Leszek napisał: |
Pamiętam , Pamiętam
dawno nie grałem w Kaliszu ... chętnie przyjade ...
aha 22.12. będe w programie Andrzeja Jerzyka - zapraszam do nasłuchiwania .
3majcie sie ciepło
Leszek
|
Będziemy słuchać na 100 %
Pozdrawiamy
E&D _________________ E&D
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stanley-1 bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 15, 2008, 8:00 pm Temat postu: | |
|
Jak widać duch Jimiego
znajduje w edycji wydanego DVD i CD przez Leszka Cichońskiego
jego fascynację i inspirację twórczości.
Tak więc wydana edycja która można jak widać kupić można przez internet
i posłuchać zajawki
http://pl.youtube.com/watch?v=dUyHqtHi0y8
jest więc również okazja do zrobienia sobie lub fanom prezentu pod choinkę
Również Andrzej Jerzyk szykuje niespodziankę Świateczną
| Andrzej Jerzyk`e napisał: | Już 22-grudnia w poniedziałek o 23:00, Gościem specjalnym "Okolic Bluesa" będzie Leszek Cichoński.
W programie wszystko o najnowszym wydawnictwie "Leszek Cichoński - The Best Of Studio & Live" (CD + DVD).
Zapraszam Serdecznie Andrzej Jerzyk  |
http://blues.com.pl/viewtopic.php?p=358575#358575
 _________________ ...szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się nim dzielisz...
. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rafał Nitka Białek bluespatronize

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata ;-) bluesHealer

|
Wysłany: Grudzień 17, 2008, 10:08 am Temat postu: | |
|
Płyta dotarła do mnie w dniu wczorajszym.
Dla fanów muzyki tego gitarzysty to
cenna i wartościowa pamiątka .
Zawarta na dwóch krążkach ogromna praca,
różnorodność rzeczy, której z wielką pasją oddaje się ten człowiek.
Wytyczona droga, aby przeniknąć
do jak najwięcej dusz ludzkich wywołując pozytywne wibracje czułe na
dźwięki gitary - konsekwentnie realizuje.
Tak odbieram tę postać, a ten Album jest tylko dowodem na to,
że świetnie sobie z tym radzi i pozytywnie pokazuje polską GITARĘ
przede wszystkim w naszym kraju. _________________ http://fanclub.cichonski.art.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leszekblues bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 17, 2008, 3:19 pm Temat postu: | |
|
Gdyby nie Leszek to chyba nie naumiałbym sie bluesa grać i pójsc dalej bez tego by sie nie dało raczej
Gratulacje |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Grudzień 18, 2008, 1:30 pm Temat postu: | |
|
| leszekblues napisał: | Gdyby nie Leszek to chyba nie naumiałbym sie bluesa grać i pójsc dalej bez tego by sie nie dało raczej
Gratulacje |
Właśnie Leszku! W tym Kraju jest mnóstwo młodych ludzi, a czasami już nie tak bardzo młodych, którzy wiele zawdzięczają Leszkowi Cichońskiemu!!! _________________ Audycja "Okolice Bluesa*słuchaj przez internet
download/playlista |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dzemek bluesHealer

|
Wysłany: Grudzień 20, 2008, 7:12 pm Temat postu: | |
|
Oj wydali, oj wydali....  _________________ "Ja kocham bluesa, bo blues mnie rusza, blues mnie podnieca jak babska kieca"
http://picasaweb.google.pl/dzemek01 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stanley-1 bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 21, 2008, 11:32 pm Temat postu: | |
|
| Andrzej Jerzyk`e napisał: | | leszekblues napisał: | Gdyby nie Leszek to chyba nie naumiałbym sie bluesa grać i pójsc dalej bez tego by sie nie dało raczej
Gratulacje |
Właśnie Leszku! W tym Kraju jest mnóstwo młodych ludzi, a czasami już nie tak bardzo młodych, którzy wiele zawdzięczają Leszkowi Cichońskiemu!!! |
A wiec okazja dka mnłodych , i dla wszystkich którym muz aLeszka i jego działalnosc daje kopa do grania "_ _________________ ...szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się nim dzielisz...
. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krak68 bluesman

|
Wysłany: Grudzień 22, 2008, 7:40 am Temat postu: | |
|
....Dołączam się, też od Niego się uczyłem. To, jak "czytelnie" i jasno omawia zagadnienia z teorii muzyki dociera chyba do każdego, kto pragnie się nauczyć i poczuć Bluesa. Thanks "Jimmi" Leszku za wiadomości  _________________ ...Dzisiaj miałem piękny sen...
Blues Drive |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krak68 bluesman

|
Wysłany: Grudzień 22, 2008, 7:44 am Temat postu: | |
|
...Aha, zapomniałem dodać, że kożystałem z materiałów z "Blues guitar work shop" oraz z programów w TV  _________________ ...Dzisiaj miałem piękny sen...
Blues Drive |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piast bluesHealer

|
Wysłany: Grudzień 22, 2008, 2:22 pm Temat postu: | |
|
| Super wydanie.Słucham już 3-ci dzień.Na życzenie dostałem płytkę z autografem, czyli trafi do mojej specjalnej kolekcji |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stanley-1 bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 22, 2008, 11:08 pm Temat postu: | |
|
a więc za minut 50  _________________ ...szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się nim dzielisz...
. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stanley-1 bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 24, 2008, 1:55 pm Temat postu: | |
|
Miłym zaskoczeniem było gdy zobaczyłem w ten Wigilijny dzień Reklamę płytki na WP.. znajoma przyjazna osoba w 2008 już Wigilie tego świata naszego czasu ..
A wieć łaczy na wiele
 _________________ ...szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się nim dzielisz...
. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krajcar bluesHealer

|
Wysłany: Styczeń 2, 2009, 7:38 pm Temat postu: | |
|
Wydawnictwo zrobiło na mnie duże wrażenie... Pod każdym względem... Od poligrafii, przez książeczkę, samą muzykę po montaż zapisu z koncertu i zamieszczone wywiady.
CD+DVD to świetna sprawa dla kogoś, kto nigdy wcześniej nie był na Thanks Jimi Festival, kto nie był na żadnym z koncertów Guitar Workshop i przede wszystkim dla kogoś, kto nie był na jubileuszowym koncercie w listopadzie 2007. Na DVD mamy obszerny materiał traktujący szeroko o Thanks Jimi Festival. Naprawdę masa ciekawych rzeczy! Również znajdziemy tam teledysk "Wrocław and Rock&Roll", który jak wszyscy wiemy został zrealizowany specjalnie na Hey Joe '08, a jego pomysłodawcą był Rafał "Underdog" Nowakowski. To wszystko występuje w roli bonusów... A przecież 'daniem głównym' jest zapis z koncertu jubileuszowego Leszka Cichońskiego 50/25, który miał miejsce 24 listopada 2007 w sali Impartu we Wrocławiu. Dostajemy 10 utworów, które grają jedni z najlepszych polskich i zagranicznych bluesmanów. Kolejne utwory są poprzedzane krótkimi wypowiedziami przyjaciół Leszka o nim.
Mamy do obejrzenia kilkadziesiąt minut dobrego, gitarowego grania, które zostało profesjonalnie przygotowane. Bardzo dobrze się to ogląda, ponieważ są ciekawe ujęcia z kilku kamer i ciekawych perspektyw.
Na płycie CD mamy już 'tylko' najlepsze utwory w wykonaniu Leszka również z różnymi muzykami.
Serdecznie polecam wszystkim "The best of studio&live"! Do posłuchania i obejrzenia  _________________ Tomasz Krajcarski
gg 5506922
www.thanksjimi.cba.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata ;-) bluesHealer

|
Wysłany: Luty 26, 2009, 10:28 am Temat postu: | |
|
Uwaga !
02 marca br. odbędzie się oficjalna premiera albumu Leszka Cichońskiego - "the Best of Studio and Live" .
Płyta będzie promowana w radiowej 'Trójce' i w TVP Kultura.
W pierwszej połowie marca będzie płytą tygodnia, a 3 marca , o godz. 14.00 - Leszek będzie gościem Artura Orzecha - to godzinny program, w którym opowie o swoich muzycznych fascynacjach.
Kompozycja Leszka 'Thanks Jimi" śpiewana przez Sebastiana Riedla zostanie przedstawiona, jako propozycja do Listy Przebojów 'Trójki' - o czym poinformujemy,
aby wesprzeć ten piekny utwór swoimi głosami na LP3. _________________ http://fanclub.cichonski.art.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata ;-) bluesHealer

|
Wysłany: Marzec 2, 2009, 3:18 pm Temat postu: | |
|
W dniu dzisiejszym w programie III PR znanej wszystkim jako radiowa "Trójka" - rozpoczęła się kolejna prezentacja płyty tygodnia .
Tym razem będzie można zapoznać się z najnowszym albumem CD + DVD Leszka Cichońskiego - "the Best of Studio and Live" .
Kto jeszcze jej nie zakupił, a jest ciekaw tych dwóch płyt - ma możliwość przez ten tydzień (do piątku) 'przyjrzeć' ;- ) się jej uważniej.
Jutro o godz 14.00 Leszek Cichoński będzie gościem Artura Orzecha.
To będzie godzinne spotkanie z tym gitarzystą i na pewno będzie można dowiedzieć się o szczegółach tego albumu.
Zapraszam _________________ http://fanclub.cichonski.art.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata ;-) bluesHealer

|
Wysłany: Marzec 3, 2009, 9:45 am Temat postu: | |
|
TO już dzisiaj !
Godz 14.00 Leszek Cichoński będzie gościem w "Trójce" (pr III PR) u Artura Orzecha.
To będzie godzinne spotkanie z tym gitarzystą, gdzie na pewno dowiemy się więcej szczegółów o najnowszym Albumie CD+DVD
(zarejestrowany Jubileusz we wrocławskim Imparcie 24 listopada 2007 roku) - "the Best of Studio and Live" .
Zapraszam do włączenia radioodbiorników : ) _________________ http://fanclub.cichonski.art.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dzemek bluesHealer

|
Wysłany: Marzec 3, 2009, 3:10 pm Temat postu: | |
|
Wstyd to pisac, ale zapomniałem że mam tą płytę pożyczyłem przyjaciółce i do teraz nie oddała, trzeba ją pogonic Pis, premiera...ja tam mam od grudnia, stycznia?
Akurat słucham, takie sobie to wykonanie i nie chodzi mi tu o gitarę _________________ "Ja kocham bluesa, bo blues mnie rusza, blues mnie podnieca jak babska kieca"
http://picasaweb.google.pl/dzemek01 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata ;-) bluesHealer

|
Wysłany: Marzec 9, 2009, 10:07 am Temat postu: | |
|
Najbliższe koncerty Leszka C. promujące Album CD + DVD -
'The Best of studio & live' :
11-12 marca – Warszawa (Tygmont)
14 marca – Grodzisk Mazowiecki (MOK)
15 marca - Łódź - Stereo Krogs
Pozdrawiam. _________________ http://fanclub.cichonski.art.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata ;-) bluesHealer

|
Wysłany: Marzec 11, 2009, 3:51 pm Temat postu: | |
|
W trackie tej krótkiej trasy, Leszek ponownie
będzie miał - Przystanek w radiowej 'Trójce" .
Tym razem w audycji u Piotra Barona - po godz. 11.00,
w ten czwartek (12 marca)
Zapraszamy. _________________ http://fanclub.cichonski.art.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|