autor: leszekblues » października 23, 2007, 10:38 am
OK
MIałem serie JTM bodajze juz słabo pamietam ale to taka stara maszyna jeden kanał taki na ktorym bynajmniej wygladowo grał Heniek Wiecie o czym mówie
A płyte demo nagrałem ze wzgledu na awarie na pozyczonym jcm 50w
Tez głowa i na rozwalonej głowie JTM starym trupie
Trup mój jak byl sprawny gadał pieknie pełna lampa natomiast jcm grał strasznie piaskowato nieczysto w dolnych rejestrach zamulał i zabrudzał za to w górnych patiach w solókach ładnie niósł nawet fajny sustain i tego sustainu brakowało mi na moim, a w jcm 900 w dolnych rejestrach klarownosci
Czyli kazdy wzmacniacz ma jakies zalety i wady
Natomiast staruszek odznaczał sie nieporywnuwala dynamika w stosunku do 50-tki jcm 900 przy pomiarach okazało sie dawał nie 50w a 22 w i to wszystko
Lampy mocno mikrofonowały przy odkreceniu w tym jcm 900 ( tak ze wzmak lubił sie sam zwbudzac kiedy nie grałem , w przerwach pomiedzy utworami)
Na JCM 900 grało wielu POsłuchajcie jak ze stratem gadał jcm 900 Borysewicza na płycie Wojna w miesice mi pasuje inna sprawa to jakosc nagrania z tamtych lat , potem Borysewicz grał na dwóch combach plus paczki i to mi sie podobało posłuchajcie koncertu jana bo z remontu gdzies koło 93 roku grało i tyle