Andrzej Jerzyk`e pisze:jahoo pisze:Andrzej Jerzyk`e pisze:jahoo pisze:tak, flecik w bluesie ..to jak wisienka na torcie
W rzeczy samej!!!
W tej kwestii jesteśmy absolutnie zgodni
No i ten sax!!!
zamilknę na chwile bosko
Moderator: mods
Andrzej Jerzyk`e pisze:jahoo pisze:Andrzej Jerzyk`e pisze:jahoo pisze:tak, flecik w bluesie ..to jak wisienka na torcie
W rzeczy samej!!!
W tej kwestii jesteśmy absolutnie zgodni
No i ten sax!!!
lech pisze:Kochani- zgrzeszyłem, ale musiałem. Tak jak pisałem na TV POLONIA leciał koncert Tadeusza Nalepy zarejestrowany w operze leśnej w Sopocie w roku 1991. Wybaczcie, że odszedłem ale jestem niewolnikiem. Mam nadzieję, że otrzymam odpuszczenie grzechu, bo przecież wysłuchiwałem modlitwy. Ale teraz już jestem z Wami
andrzej.staszok pisze:masc pisze:andrzej.staszok pisze:Pawe Freebird Michaliszyn pisze:Darek Grodziński pisze:andrzej.staszok pisze:Darek Grodziński pisze:andrzej.staszok pisze:masc pisze:
Komu, komu, bo jestem w domu...a nie mam z kim?
mam taka sama ale pusta do polowy
Ona jest DO POLOWY PELNA!!! Patrz nażycie pozytywnie
ot ,madrego milo posluchac
spasiba!
...................
hej Darku
dodam jeszcze , ze zacny to trunek i z ciekawosci siegne jeszcze po 7 gwiazdek dla porownania
Coż mogę powiedzieć... należy skosztować...
Metaxa produkowana z czerwonych winogron gatunku Savatiano, Sultanina i Black Corinth, poddawana jest dwukrotnej destylacji i rozlewana jest do dębowych kadzi. 60 % trunek leżakuje tak od 3 do 15 lat. Później dodaje się do niej sezonowane muskatowe wina z wysp Samos i Lemnos a na koniec doprawia się ją sekretnym zestawem ziół (w tym anyżku), dodaje się też prawdopodobnie płatki różane i na koniec słodzi. Później trunek rozlewany jest do wykonanych ręcznie dębowych beczek i rozpoczyna proces leżakowania w temperaturze - 6 st. C, który trwa co najmniej 6 miesięcy. Na koniec Metaxa jest butelkowana.
masc pisze:andrzej.staszok pisze:masc pisze:andrzej.staszok pisze:Pawe Freebird Michaliszyn pisze:Darek Grodziński pisze:andrzej.staszok pisze:Darek Grodziński pisze:andrzej.staszok pisze:masc pisze:
Komu, komu, bo jestem w domu...a nie mam z kim?
mam taka sama ale pusta do polowy
Ona jest DO POLOWY PELNA!!! Patrz nażycie pozytywnie
ot ,madrego milo posluchac
spasiba!
...................
hej Darku
dodam jeszcze , ze zacny to trunek i z ciekawosci siegne jeszcze po 7 gwiazdek dla porownania
Coż mogę powiedzieć... należy skosztować...
Metaxa produkowana z czerwonych winogron gatunku Savatiano, Sultanina i Black Corinth, poddawana jest dwukrotnej destylacji i rozlewana jest do dębowych kadzi. 60 % trunek leżakuje tak od 3 do 15 lat. Później dodaje się do niej sezonowane muskatowe wina z wysp Samos i Lemnos a na koniec doprawia się ją sekretnym zestawem ziół (w tym anyżku), dodaje się też prawdopodobnie płatki różane i na koniec słodzi. Później trunek rozlewany jest do wykonanych ręcznie dębowych beczek i rozpoczyna proces leżakowania w temperaturze - 6 st. C, który trwa co najmniej 6 miesięcy. Na koniec Metaxa jest butelkowana.
Nie zgodzę się... na koniec jest rozlewana...
Wróć do Okolice Bluesa - Radio Centrum Kalisz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 417 gości